El Centre d'Estudis Dalinians té com a objectiu recopilar i catalogar els documents audiovisuals que guarden una relació més o menys directa amb Salvador Dalí. El fons està format per més de 900 documents i recull les pel·lícules on l'artista participa activament, ja sigui en la concepció del film, la direcció, el guió o el disseny de l'escenografia. Compta també amb un vast recull d'imatges d'arxiu que inclouen anuncis, entrevistes i reportatges molt diversos. Paral·lelament, el centre recopila i cataloga una extensa col·lecció de documentals i programes de televisió dedicats a l'artista, centrats especialment en la seva biografia, trajectòria artística, passions i entorn geogràfic i humà més propers.
Després de visionar i catalogar els documents s'inicia la fase d'investigació, per tal de contextualitzar i ampliar els coneixements sobre el contingut de les filmacions. La rellevància d'aquests materials és clau, no només per la informació de primera mà que proporcionen, sinó també perquè permeten profunditzar en la faceta més mediàtica de Salvador Dalí, considerat un dels primers artistes en ésser conscient del poder de la imatge. La seva presència en aquest medi és, en certa manera, inherent a la creació daliniana i esdevé fonamental per entendre el personatge i l'obra de Salvador Dalí.
D'altra banda, l'arxiu de documents sonors compta amb un fons de més de 200 documents de diversos formats, que es conserven entre la Torre Galatea, la Casa-Museu de Portlligat i el Castell Gala Dalí de Púbol. Aquest material ens permet apropar-nos als interessos musicals de Dalí i de Gala, així com fer un seguiment de la participació de Dalí en alguns projectes i constatar com la figura i l'obra del mestre serveixen de font d'inspiració per a diverses caràtules i composicions musicals.